BNR a majorat rezervele valutare în luna aprilie cu aproape 200 mil euro

Banca Naţională a încheiat luna aprilie cu rezerve valutare de 31,47 miliarde euro, în creştere cu aproape 200 milioane euro faţă de nivelul de 31,28 miliarde euro de la sfârşitul lunii martie, a anunţat marţi BNR.

390 afișări
Imaginea articolului BNR a majorat rezervele valutare în luna aprilie cu aproape 200 mil euro

BNR a majorat rezervele valutare în luna aprilie cu aproape 200 mil euro (Imagine: Octav Ganea/ Arhiva Mediafax Foto)

Intrările au totalizat 622 milioane euro, reprezentând în special modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor Publice şi alimentarea contului Comisiei Europene.

În acelaşi timp, ieşirile au totalizat 433 milioane euro reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, plăţi de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută.

Rezerva de aur s-a menţinut la 103,7 tone. În condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea acesteia s-a situat la 3,73 miliarde euro. Astfel, rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) totalizau la finele lui aprilie 35,208 miliarde euro, faţă de 34,9 miliarde euro, la 31 martie 2016.

Plăţile scadente în luna mai în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanţelor Publice, însumează circa 107 milioane euro.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici