BNR a obţinut anul trecut un câştig de trei ori mai mic decât în 2009

Banca Naţională a României a obţinut anul trecut un profit de 330 milioane euro, de trei ori mai puţin decât câştigul realizat în 2009.

22 afișări
Imaginea articolului BNR a obţinut anul trecut un câştig de trei ori mai mic decât în 2009

BNR a obţinut anul trecut un câştig de trei ori mai mic decât în 2009 (Imagine: Cristi Movila/Mediafax Foto)

"Dacă sunt excluse pierderile acoperite în 2009 pentru anii precedenţi, atunci profitul este comparabil anul trecut. Altfel spus, impozitele plătite la bugetul de stat a fost în linii generale cam acelaşi", au declarat pentru MEDIAFAX surse din banca centrală.

Potrivit legii, BNR virează la bugetul de stat 80% din câştigul brut, rezultat după acoperirea pierderilor din exerciţiile financiare precedente.

Anul trecut, BNR a realizat anul trecut un profit brut de 4,6 miliarde lei (aproximativ 1,1 miliarde euro), mult mai mare decât câştigurile însumate ale tuturor băncilor care au încheiat pe plus, însă profitul net s-a limitat la 300 de milioane lei.

După acoperirea pierderilor din anii precedenţi, BNR a avut un câştig de circa 1,8 miliarde lei, din care a plătit 80% la bugetul de stat, adică în jur de 1,5 miliarde lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici