BNR anunţă un curs de referinţă de 3,7164 lei/euro

Banca Naţională a României (BNR) a anunţat luni o rată de referinţă de 3,7164 lei/euro, în scădere cu 2,12 bani faţă de nivelul afişat vineri, de 3,7376 lei/euro, iar dealerii pun aprecierea leului pe seama aşteptărilor privind rata inflaţiei în luna februarie şi evoluţia pozitivă a regiunii.

16 afișări
Imaginea articolului BNR anunţă un curs de referinţă de 3,7164 lei/euro

BNR anunţă un curs de referinţă de 3,7164 lei/euro (Imagine: Mediafax Foto)

"Toată lumea se aşteaptă la veşti bune în privinţa ratei inflaţiei pentru luna februarie, ceea ce determină aprecierea leului. În cazul în care rata inflaţiei se va plasa între 0,6% şi 0,7%, moneda naţională se va aprecia în continuare. Totodată, valutele din regiune se apreciază, iar acest lucru influenţează pozitiv leul", a declarat pentru MEDIAFAX, Cătălin Măciucă, dealer la MKB Romexterra Bank.

Moneda naţională a deschis şedinţa de tranzacţionare de luni cu o uşoară tendinţă de depreciere comparativ cu euro, primele transferuri din piaţă realizându-se la 3,73-3,735 lei/euro.

Ulterior, leul s-a apreciat uşor, astfel că, în jurul orei 10:10, cursul se situa la 3,7260-3,7285 lei/euro.

La ora 13:00, rata de schimb a scăzut până la 3,71-3,7120 lei/euro.

BNR a anunţat, vineri, o rată de referinţă de 3,7376 lei/euro, cu 3,93 bani mai mare decât cea publicată în ziua precedentă.

Băncile comerciale au afişat, luni, rate ale dobânzilor la depozitele atrase (ROBID) de 8,87% pentru sumele atrase pe o zi, şi de 8,98% pentru cele la o săptămână, în timp ce dobânzile pentru depozitele plasate (ROBOR) sunt de 9,37% la plasamentele pentru o zi şi la 9,48% pentru cele la o săptămână.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici