BNR: Între 2004 şi 2008 intrau în România 16 miliarde de euro anual. Aceşti bani nu mai vin

Intrările anuale de capital însumau în medie circa 16 miliarde de euro între 2004-2008, dar odată cu începutul crizei acest flux de bani s-a oprit, iar România trebuie să accepte că nu mai poate avea bunăstare din economisirea altor ţări, consideră Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR.

942 afișări
Imaginea articolului BNR: Între 2004 şi 2008 intrau în România 16 miliarde de euro anual. Aceşti bani nu mai vin

Adrian Vasilescu (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

El a precizat că sumele au fost calculate de Banca Naţională a României.

În opinia lui Vasilescu, scăderea vitezei de rotaţie a banilor este explicată pe de o parte de "sărăcirea" statelor dezvoltate şi, pe de altă parte, de faptul că marile companii aşteaptă terminarea ciclului economic actual pentru a investi.

"Banii s-au cam retras de pe planetă. Sunt la adăpost. Companiile americane stau pe găleţi de bani, dar nu investesc", a spus Vasilescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici