Boc a anunţat miniştrii că a convenit cu FMI ca banii pe investiţii să fie alocaţi în semestrul I

Guvernul a convenit cu finanţatorii externi ca fondurile pentru investiţii să fie alocate cu prioritate în primul semestru, în vederea unei utilizări eficiente, a transmis, marţi, premierul Emil Boc miniştrilor care gestionează banii europeni, în reuniunea comitetului pentru fonduri comunitare.

18 afișări
Imaginea articolului Boc a anunţat miniştrii că a convenit cu FMI ca banii pe investiţii să fie alocaţi în semestrul I

Boc a anunţat miniştrii că a convenit cu FMI ca banii pe investiţii să fie alocaţi în semestrul I (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

El a cerut acestora să prezinte o listă de proiecte europene care pot fi finanţate în primele şase luni ale anului 2011, în vederea asigurării cu prioritate a cofinanţărilor în bugetul pentru 2011, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Datele analizate în cadrul reuniunii relevă că, din 2007 şi până la 29 octombrie 2010, în cadrul celor şapte programe operaţionale sectoriale au fost depuse 22.890 proiecte, din care au fost aprobate 5.983, iar pentru 4.318 proiecte au fost semnate deja contractele sau deciziile de finanţare.

Tot pe ansamblul celor şapte programe, plăţile efectuate până la aceeaşi dată către beneficiari însumează peste 5,8 miliarde lei.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni seara, la postul public de televiziune, că opţiunea României în negocierile cu Fondul Monetar Internaţional a fost să primească banii de investiţii în primul trimestru, pentru a-i putea cheltui până la sfârşitul anului.

"Opţiunea noastră a fost să avem banii de investiţii puşi în trimestrele 1 şi 2, pentru a-i putea cheltui până la sfârşitul anului. Dacă vă veţi uita în scrisoare, mai e un lucru extrem de important: în cazul în care România absoarbe banii de investiţii în primele şase luni, instituţiile şi Guvernul trebuie să găsească soluţii pentru a continua investiţiile", a adăugat şeful statului.

Marţi, şeful statului i-a atenţionat pe liderii partidelor din arcul guvernamental că este necesară stabilirea imediată a proiectelor prioritare care vor fi finanţate din bugetul anului 2011, astfel încât, în ianuarie, să fie semnate deja contractele pentru derularea acestora.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici