Video Boc a desecretizat actul adiţional cu Sterling

Premierul Emil Boc a anunţat desecretizarea actului adiţional la contractul dintre Agenţia Resurselor Minerale şi Sterling, precizând că a fost obţinut acordul companiei canadiene pentru prezentarea datelor din document, contractul urmând să fie publicat pe site-ul ANRM.

105 afișări

Premierul Emil Boc a cerut juriştilor din Guvern să caute soluţii legale pentru modificarea unor clauze din contractul pentru perimetrele XIII Pelican şi XV Midia, iar prevederile contractului dintre ANRM şi Sterling vor fi declasificate, au declarat anterior agenţiei MEDIAFAX surse guvernamentale.

Actul adiţional încheiat, prin hotărâre de guvern a fostului Cabinet, la contractul pentru cele două perimetre dintre Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale (ANRM) şi Sterling Resources Ltd a fost discutat în şedinţa de joi a Guvernului.

"Premierul a arătat, în discuţia din şedinţa Guvernului, că o clauză specială face ca anularea contractului să fie foarte dificilă, dar s-a decis ca juriştii Guvernului să caute o soluţie pentru modificarea anumitor clauze", au afirmat sursele citate.

Premierul Emil Boc l-a demis, miercuri, pe Bogdan Găbudeanu din funcţia de preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale şi a dispus demararea procedurilor legale în vederea declasificării anexei la HG privind aprobarea actului adiţional la contractul pentru perimetrele XIII Pelican şi XV Midia.

De asemenea, şeful Executivului a sesizat Departamentul de Control al Primului-ministru în vederea elucidării condiţiilor în care a fost atribuit contractul de concesionare încheiat între Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale (ANRM) şi Sterling Resources Ltd.

Conducerea ANRM a fost preluată de Mărăcineanu Gelu Agafiel.

Citeşte şi:

Boc cere declasificarea contractului cu Sterling

Nicolae Vidu a demisionat din funcţia de administrator al Rompetrol Well Services

Patriciu spune că nu are legătură cu perimetrele din Marea Neagră

Geoană: Guvernul să facă lumină în concesionările din Marea Neagră

PNL: Concesionările din Marea Neagră, acordate de Guvernul Stolojan

Curtea de la Haga dă câştig de cauză României

Vezi aici principalele date ale procesului

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici