Boc a promis Agrostar că va discuta cu BNR şi băncile comerciale despre stimularea creditării

Premierul Emil Boc le-a promis sindicaliştilor Agrostar şi liderului Blocului Naţional Sindical, Dumitru Costin, că săptămâna viitoare va discuta cu guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu, şi reprezentanţii băncilor comerciale despre acordarea de credite pentru proiecte agricole cu fonduri UE.

13 afișări
Imaginea articolului Boc a promis Agrostar că va discuta cu BNR şi băncile comerciale despre stimularea creditării

Boc a promis Agrostar că va discuta cu BNR şi băncile comerciale despre stimularea creditării (Imagine: Liviu Chirică/Mediafax Foto)

Acordarea de credite pentru proiecte din sectorul agricol finanţate şi din fonduri comunitare a reprezentat unul dintre subiectele întâlnirii de miercuri dintre şeful Guvernului şi reprezentanţii Federaţiei Agrostar, afiliată la BNS.

"Primul-ministru va organiza săptămâna viitoare o întâlnire la care îi va invita pe guvernator şi pe reprezentanţii tuturor băncilor comerciale din România. Scopul acestui demers este de a stimula băncile să se apuce să finanţeze şi economia reală, că aşa să stai să speculezi pe obligaţiuni şi pe alte instrumente foarte sigure care au dobânzi, ceea ce nu este în regulă", a declarat liderul BNS, Dumitru Costin, după întâlnirea cu premierul.

El a susţinut că unul din motivele pentru care agricultura are probleme este faptul că băncile nu se implică în cofinanţarea proiectelor sprijinite şi din fonduri structurale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici