Boc acuză Guvernul PSD că în 2004 nu a negociat cu UE o perioadă mai lungă pentru subvenţii agricole

Premierul Emil Boc a acuzat Guvernul PSD că, în 2004, a negociat cu Uniunea Europeană o perioadă prea scurtă în care să acorde subvenţii în agricultură, de doar trei ani de la momentul aderării, respectiv până în 2010, ceea ce obligă actualul Executiv să caute alte soluţii de finanţare.

16 afișări
Imaginea articolului Boc acuză Guvernul PSD că în 2004 nu a negociat cu UE o perioadă mai lungă pentru subvenţii agricole

Boc acuză Guvernul PSD că în 2004 nu a negociat cu UE o perioadă mai lungă pentru subvenţii agricole (Imagine: Mediafax Foto)

"În 2004, când s-a încheiat negocierea cu Uniunea Europeană, nu s-a negociat suficient de bine, trebuia negociată o perioadă mai lungă pentru acordarea subvenţiilor", a spus Boc sâmbătă, la postul de radio Antena Satelor.

El a precizat că Executivul pregăteşte un nou plan de sprijinire a agricultorilor, inclusiv prin subvenţionarea motorinei folosite în agricultură.

România a aderat la UE în 2007 şi a avut o perioadă de tranziţie de trei ani pentru a continua să acorde subvenţii în agricultură.

Susţinerea financiară de către stat a producţiei de carne de porc şi pasăre, ouă, sfeclă de zahăr, orez, in, cânepă, soia sau tutun, dar şi subvenţionarea motorinei pentru lucrări agricole şi a energiei pentru irigaţii au încetat de la 1 ianuarie 2010, conform normelor UE.

Ministerul Agriculturii a anunţat, în luna septembrie, că ajutoarele de stat vor fi acordate începând cu 2010 prin alte forme, corespunzătoare legislaţiei comunitare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici