Boc anunţă un program special de relansare a agriculturii

Guvernul va pregăti un program special de relansare a agriculturii, astfel încât România să redevină o ţară exportatoare de produse agroaliminetare, nu una importatoare, a declarat, sâmbătă, premierul Emil Boc.

69 afișări
Imaginea articolului Boc anunţă un program special de relansare a agriculturii

Boc anunţă un program special de relansare a agriculturii (Imagine: Mediafax Foto)

Premierul a spus, pe scena Casei de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca, că România a fost "grânarul" Europei şi poate redeveni o ţară exportatoare de produse agricole.

"România a fost grânarul Europei, stă în înţelepciunea politicienilor şi a guvernanţilor să facă din nou din România o ţară exportatoare de produse agroalimentare, nu importatoare. Va fi un program special al Guvernului, prin care România va fi sprijinită să îşi fructifice acest avantaj major pe care îl are”, a spus Boc.

Potrivit acestuia, România poate profita de momentul crizei economice pentru a trece la "o modernizare serioasă".

"Paradoxal, aceste vremuri grele pot constitui şansa unui nou început pentru România, pentru modernizarea ei. Niciodată nu am avut o şansă ca aceasta, de a reporni motoarele modernizării României. E momentul ca procesul de modernizare să fie dus până la capăt", a spus premierul, referindu-se atât la dezvoltarea infrastructirii şi a agriculturii, cât şi la procesul de descentralizare.

Preşedintele PDL, premierul Emil Boc, participă, sâmbătă, la lansarea candidatului partidului la alegerile pentru Primăria Cluj-Napoca, Sorin Apostu, care se desfăşoară la Casa de Cultură a Studenţilor din municipiu, în prezenţa a circa o mie de persoane.

Boc a ajuns la Cluj-Napoca vineri seara, iar la Casa de Cultură a Studenţilor din municipul este însoţit de Radu Berceanu, ministrul Transporturilor, de Vasile Blaga, ministrul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei, şi de şeful Cancelariei premierului, Cătălin Ovidiu Baba.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici