Boc: Banii alocaţi pentru datorii sunt blocaţi în pixurile ordonatorilor secundari

Premierul Boc a solicitat, duminică, prefecţilor ca până vineri, 27 martie, la ora 12.00, să prezinte un grafic al plăţilor efectuate către firme pentru lucrările nefacturate în 2008, arătând că Guvernul a primit semnale că datoriile nu sunt achitate de ordonatori secundari, deşi fondurile au fost eliberate.

17 afișări
Imaginea articolului Boc: Banii alocaţi pentru datorii sunt blocaţi în pixurile ordonatorilor secundari

Boc: Banii alocaţi pentru datorii sunt blocaţi în pixurile ordonatorilor secundari (Imagine: Mediafax Foto)

El a arătat, într-o videoconferinţă, că Ministerul Finanţelor a disponibilizat în proporţie de 80-100% banii pentru plata datoriilor, în suma totală de aproximativ un miliard de euro, dar că fondurile stau blocate "în pixurile" ordonatorilor secundari şi terţiari de credite, şi a avertizat din nou că persoanele vinovate vor fi demise.

Conform datelor prezentate de premier, fondurile au fost alocate pentru datoriile înregistrate la:

Ministerelor Transporturilor (în proporţie de 99%),

Educaţiei (100%),

Sănătăţii (80%),

Mediului (97%),

Finanţelor (100%),

Administraţiei şi Internelor (100%),

Agriculturii (81%),

IMM (100%),

Culturii (100%),

Comunicaţiilor (95%),

Public (100%),

Dezvoltării (88%) şi la

Casa Naţională de Pensii (80%).

Premierul a mai cerut prefecţilor ca până vineri, 3 aprilie, ora 12.00, să prezinte şi un grafic al licitaţiilor la contracte semnate pentru fonduri de preaderare, prin programele SAPARD, ISPA şi Phare, arătând că multe dintre proceduri sunt întârziate.

Citeşte şi:

Boc a cerut prefecţilor să promoveze interesul Guvernului

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici