Boc cere finalizarea hotărârii de expropriere pentru centura de est a Clujului

Premierul Emil Boc a solicitat marţi, la începutul şedinţei comitetului interministerial pentru fonduri europene, ca proiectul hotărârii de Guvern care permite derularea procedurilor de expropriere la centura de est a municipiului Cluj-Napoca să fie finalizat, astfel încât lucrările să fie deblocat.

54 afișări
Imaginea articolului Boc cere finalizarea hotărârii de expropriere pentru centura de est a Clujului

Boc cere finalizarea hotărârii de expropriere pentru centura de est a Clujului (Imagine: Mediafax Foto)

El a arătat că actul normativ se referă la exproprierea unei păduri.

"Am discutat cu ministrul Mediului şi am convenit cu ministrul Agriculturii să fie promovată hotărârea de Guvern cu privire la exproprierile de pe centura de est la Cluj. Era o discuţie de acum trei săptămâni şi trebuia promovată hotărârea. S-au pus de acord cu ministrul Mediului în ce formulă trebuie să fie promovată, dar mâine (miercuri, când este programată şedinţa Guvernului-n.r.) să existe, pentru că sunt blocate lucrările de infrastructură în zona respectivă. Este în circuit, dar mâine să fie pe ordinea de zi", a cerut Boc.

Premierul a formulat solicitarea în contextul unei discuţii în cadrul reuniunii referitoare la actele normative care ar trebui incluse pe agenda şedinţei Guvernului, ca urmare a videoconferinţei cu prefecţii organizate săptămâna trecută.

Centura ocolitoare a municipiului Cluj-Napoca va avea o lungime de 18,6 kilometri, cu două poduri, patru viaducte şi două noduri rutiere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici