Boc cere Finanţelor să analizeze garantarea cofinanţării pentru toate programele operaţionale

Premierul Emil Boc a solicitat, la începutul şedinţei de miercuri a Guvernului, ca Ministerul Finanţelor să analizeze posibilitatea de garantare a cofinanţărilor pentru toate programele operaţionale, după ce miniştrii au reclamat că băncile nu au trimis la timp scrisori de garanţie.

17 afișări
Imaginea articolului Boc cere Finanţelor să analizeze garantarea cofinanţării pentru toate programele operaţionale

Boc cere Finanţelor să analizeze garantarea cofinanţării pentru toate programele operaţionale (Imagine: Mediafax Foto)

Problema a fost ridicată iniţial de ministrul Agriculturii, Ilie Sârbu, care a arătat că mai multe bănci nu au trimis scrisori de garanţie pentru avansul acordat de minister la măsură 322 din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală.

Sârbu a solicitat ca Fondul de garantare pe agricultură să acorde aceste scrisori.

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţei, Vasile Blaga, a subliniat că şi ministerul pe care îl conduce are probleme la programele operaţionale cu cofinanţările acordate de autorităţile publice locale. Blaga a cerut ca şi pentru restul programelor operaţionale să se procedeze asemenea programului Ministerului Agriculturii.

"Important de văzut este dacă prin actul normativ pe care îl avem în faţă putem extinde sau este explicit numai pentru agricultură, e făcut doar pentru 322. Rog Finanţele să analizaţi dacă este incident, pentru că sunt probleme care se reflectă şi la celelate ministere", a cerut premierul.

Vasile Blaga a arătat că Ministerul Dezvoltării are în vedere cofinanţări la licitaţii în valoare de un miliard de euro pe programele operaţionale, iar Ilie Sârbu a spus că Ministerul Agriculturii a încheiat deja contracte în sumă de 610 milioane euro, iar în a doua etapă a programului se va ajunge la contracte totale de 1,571 miliarde euro.

Executivul discută miercuri un proiect de ordonanţă de urgenţă privind reglementarea unor măsuri pentru stimularea absorţiei fondurilor alocate prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici