Boc: Declinul economic se va opri în trimestrul IV

Declinul economic se va opri în ultimul trimestru al anului, iar în 2010 România va înregistra o creştere a Produsului Intern Brut (PIB), a declarat, luni, la TVR, premierul Emil Boc.

20 afișări
Imaginea articolului Boc: Declinul economic se va opri în trimestrul IV

Boc: Declinul economic se va opri în trimestrul IV (Imagine: Mediafax Foto)

"Eu cred că deja în trimestrul IV al anului 2009 vom opri declinul economic. Mă bazez pe semnalele pe care le am din economie, pe semnalele externe pe care le văd şi pe faptul că măsurile pe care le-am luat, pe care foarte mulţi le-au criticat, încep să-şi arate roadele. Şi deja în 2010 putem vorbi de creştere economică, nu mare, dar vom putea vorbi de creştere economică", a spus Boc.

Fondul Monetar Internaţional (FMI) prognozează pentru România o scădere economică de 8-8,5% în 2009, dublu faţă de estimarea anterioară, din luna martie, de 4,1%.

Pentru 2010, Fondul anticipează o uşoară creştere economică, de 0,5%-1%, pe fondul unei reveniri treptate care va avea loc după următoarele trei trimestre, când Produsul Intern Brut va continua să scadă.

Proiecţiile au fost prezentate luni de şeful delegaţiei FMI în România, Jeffrey Franks, într-o conferinţă de presă, în care oficialul a anunţat concluziile primei evaluări a acordului stand-by cu România.

România are un acord stand-by cu FMI pe doi ani, pentru 12,95 miliarde euro. Pachetul total de finanţare externă, de la Fond, Uniunea Europeană, Banca Mondială şi BERD va ajunge la 19,95 miliarde euro.

Scăderea PIB din primul trimestru a fost de 6,2%, iar rezultatele aferente perioadei aprilie-iunie vor fi anunţate joi de Institutul Naţional de Statistică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici