Boc: Există o încetinire a exporturilor care poate afecta creşterea economică

Premierul Emil Boc susţine că există o încetinire a exporturilor care ar putea duce la o scădere a creşterii economice pentru anul viitor, dar că prognoza economică va fi cunoscută la sfârşitul lunii octombrie după finalizarea analizei ce va fi realizată cu FMI şi Comisia Europeană.

74 afișări
Imaginea articolului Boc: Există o încetinire a exporturilor care poate afecta creşterea economică

Boc: Există o încetinire a exporturilor care poate afecta creşterea economică (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

"Am menţionat din iunie că există din nefericire o încetinire a exporturilor, a comenzilor noi în industrie şi a producţiei industriale şi acest lucru s-ar putea să ne afecteze din perspectiva creşterii economice pentru 2012. Vom şti exact care este prognoza de creştere economică la sfârşitul lunii octombrie după încheierea analizei pe care o vom face Comisia Europeană şi FMI", a afirmat Boc, vineri, la Constanţa.

El a explicat că România este afectată de ceea ce se întâmplă în lume din punct de vedere economic.

"Realitatea este că ceea ce se întâmplă în Europa şi în lume ne afectează indirect. În plan intern noi ne-am luat măsurile necesare de stabilitate macro-economică încă din 2010. Ceea ce noi am făcut din 2010, alţii fac în 2011. Dar, repet, acest lucru are un impact asupra scăderii creşterii economice peste tot în Europa şi indirect ne afectează şi pe noi", a mai spus premierul.

De asemenea, Emil Boc a precizat că Guvernul nu va lua măsuri populiste anul viitor, deşi este an electoral pentru că viitorul României nu mai poate fi sacrificat prin luarea unor asemenea măsuri.

"Chiar dacă 2012 este un an electoral, Guvernul nu va ceda niciunui fel de pol populist. Nu va ceda pentru că este vorba de interesul ţării şi al românilor pentru că românii au plătit populismul guvernanţilor din 2008, iar acum nu mai avem voie să sacrificăm viitorul ţării pentru a da iluzoriu speranţa că se vor obţine voturi în plus", a afirmat Boc.

El a mai declarat că România se află în grafic în privinţa privatizării unor companii de stat.

"Suntem în graficul anunţat cu partenerii europeni şi FMI de realizare a acestor privatizări. Guvernul nu a renunţat şi nu face niciun pas înapoi pe linia acestor reforme", a explicat Boc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici