Boc: Guvernul nu a semnat vreun acord politic cu FMI

Guvernul nu a semnat niciun fel de acord politic cu FMI, iar decizia privind contractarea sau nu a unui împrumut va fi luată de Guvern după consultări în cadrul unui comitet interministerial din care vor face parte reprezentanţi ai ambelor partide aflate la guvernare, a declarat premierul Emil Boc.

28 afișări
Imaginea articolului Boc: Guvernul nu a semnat vreun acord politic cu FMI

Boc: Guvernul nu a semnat vreun acord politic cu FMI (Imagine: Mediafax Foto)

El a comentat astfel, la solicitarea presei, declaraţia liderului PSD Mircea Geoană privind lipsa unui mandat politic al Guvernului de a semna un acord cu Fondul Monetar Internaţional.

"Am avut astăzi (miercuri-n.r.) şi eu discuţii cu Mircea Geaonă, mâine vom avea şi o şedinţă a coaliţiei, în detalierea acestor subiecte. Practic, eu am dat şi citire comunicatului Comisiei Europene, care spune foarte clar că această Comisie îşi anunţă disponiblitatea de a sprijini România din punct de vedere financiar şi că această Comisie Europeană desfăşoară consultări strânse cu autorităţile române şi cu FMI pentru elaborarea unui răspuns comun la solicitările cu privire la necesarul de finanţare, necesar de finanţare care a fost pentru prima dată evocat în faţa oficialilor europeni la întâlnirea din 12 ianuarie, de la Bruxelles, în prezenţa preşedintelui României, a primului-ministru, a vicepremierului şi a ministrului Puşcaş", a spus Boc.

El a arătat că decizia privind contractarea sau nu a unui împrumut va fi luată de Guvern după consultări în cadrul comitetului interministerial din care fac parte reprezentanţi ai PDL şi PSD.

Guvernul a înfiinţat, miercuri, un comitet format din nouă miniştri pentru asigurarea finanţării interne şi externe a României, după ce ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, a informat Executivul despre necesitatea de finanţare a deficitului bugetar.

Comitetul va fi format din miniştrii Finanţelor, Economiei, Dezvoltării, Transporturilor, Muncii, IMM, Sănătăţii, Educaţiei şi Afacerilor Externe.

Citeşte şi

Geoană: Regret faptul că începutul discuţiei cu FMI a fost oarecum în ceaţă

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici