Boc: Împrumuturile pe care le va lua România, orientate cu precădere spre dezvoltare şi investiţii

Premierul Emil Boc a declarat, vineri, la Cluj, că împrumuturile care vor fi luate în viitor de România vor fi orientate, cu precădere, spre dezvoltare şi investiţii, acesta fiind modul în care Guvernul va concepe partea de buget pe anul 2011.

31 afișări
Imaginea articolului Boc: Împrumuturile pe care le va lua România, orientate cu precădere spre dezvoltare şi investiţii

Boc: Împrumuturile pe care le va lua România, orientate cu precădere spre dezvoltare şi investiţii (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Boc a afirmat că fondurile europene, infrastructura şi locurile de muncă vor scoate România din criză şi vor duce la creştere economică.

"Fondurile europene, infrastructura şi locurile de muncă vor scoate România din criză şi vor duce la creştere economică şi, dacă vom avea tăria să ducem resursele financiare aici şi nu în altă parte, vom reuşi. Poziţia noastră rămâne aceeaşi, banii direcţionaţi spre aceste componente de dezvoltare şi să consumăm cât producem. Împrumuturile pe care le luăm pentru a cuprinde deficitul pe care îl vom stabili în acord cu ceea ce înseamnă UE să fie orientate cu precădere spre dezvoltare şi investiţii. Acesta e modul în care, la nivel macro, concepem partea de buget pe 2011 şi partea de ieşire din criza economică", a subliniat Emil Boc.

Potrivit acestuia, dacă Guvernul ar cădea în populisme şi din nou va da bani acolo unde nu aduc investiţii, nu generează locuri de muncă, nu va reuşi scoaterea ţării din criză.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici