Boc: Menţinerea impozitului minim, în funcţie de evoluţia economiei

Guvernul va evalua impactul impozitului minim asupra firmelor şi va lua o decizie privind menţinerea acestuia în funcţie de evoluţia economiei, a declarat, marţi, premierul Emil Boc, arătând totodată că noua taxă a fost concepută ca o măsură de combatere a evaziunii fiscale şi nu de suprafiscalitate.

18 afișări
Imaginea articolului Boc: Menţinerea impozitului minim, în funcţie de evoluţia economiei

Premierul Emil Boc (Imagine: Mediafax Foto)

Întrebat, marţi, de presă dacă Executivul va menţine sau va renunţa la impozitul minim, premierul a răspuns că problema va fi analizată.

"Acum avem o anumită proiecţie bugetară care ne permite să acoperim deficitul. Vom vedea cum evoluează economia românească şi vom analiza la Ministerul Finanţelor impactul acestui impozit. Vom face evaluări şi vom prezenta datele noastre", a spus Boc.

Ministrul pentru IMM, Constantin Niţă, a anunţat, vineri, că va propune Guvernului ca impozitul minim să fie eliminat în toamna acestui an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici