Boc: Programul "Prima Casă" respectă toate normele UE privind garanţiile de stat

Programul "Prima Casă" respectă toate normele Uniunii Europene privind acordarea garanţiilor de stat, sistem prevăzut şi în Legea bugetului de stat, a declarat, joi, premierul Emil Boc.

21 afișări
Imaginea articolului Boc: Programul "Prima Casă" respectă toate normele UE privind garanţiile de stat

Premierul Emil Boc (Imagine: Mediafax Foto)

"Ne încadrăm în toate normele Uniunii Europene", a spus Boc răspunzând unei întrebări a presei pe această temă.

Într-o conferinţă de presă susţinută ulterior, şeful Guvernului a arătat că astfel de informări între autorităţile române şi oficialii CE reprezintă o procedură firească şi că statul va pune la dispoziţia Comisiei toate datele solicitate.

Comisia Europeană a cerut, recent, autorităţilor române informaţii referitoare la programul "Prima Casă", a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al CE, Jonathan Todd, adăugând că "nu este vorba despre vreo problemă, ci de o solicitare de rutină".

Primul contract de achiziţionare a unei locuinţe prin programul "Prima Casă" a fost semnat miercuri, reprezentanţii Guvernului anunţând că vor semna în această săptămână convenţia de garantare a creditelor cu toate băncile selectate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici