Boc: România are toate şansele să aibă trei trimestre consecutive de creştere economică

Premierul Emil Boc susţine că "România are toate şansele să aibă trei trimestre consecutive de creştere economică", respectiv primele două din acest an şi ultimul al anului trecut, adăugând însă că nu "este timp de sărbătoare şi de şampanie", fiind nevoie de prudenţă.

388 afișări
Imaginea articolului Boc: România are toate şansele să aibă trei trimestre consecutive de creştere economică

Boc: România are toate şansele să aibă trei trimestre consecutive de creştere economică (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

"România are toate şansele să aibă trei trimestre consecutive de creştere economică dacă Statistica va confirma datele pe care noi le avem la Ministerul Finanţelor. Adică, au fost trimestrul IV, trimestrul I şi trimestrul II, trei trimestre consecutive de creştere economică. Datele le vom afla la mijlocul lunii august. Aceste date confirmă direcţia pozitivă de creştere economică pe care este ţara", a declarat, vineri, la Cernavodă, premierul Emil Boc.

El a adăugat că sunt semnale pozitive în economie şi prin realizarea a mii de contracte de muncă în ultimele luni, iar românii vor putea simţi această creştere de anul viitor, menţionând totodată că nu trebuie făcuţi paşi înapoi în privinţa reformelor.

"Trebuie să fim extrem de prudenţi şi să nu facem paşi înapoi în privinţa reformelor şi să nu cădem în patima populismului", a afirmat şeful Executivului.

România a ieşit din recesiune în primul trimestru al acestui an, când Produsul Intern Brut (PIB) a urcat cu 0,7% în termeni ajustaţi comparativ cu trimestrul IV de anul trecut şi cu 1,7% serie brută faţă de trimestrul I din 2010.

Economia a intrat în recesiune în trimestrul al treilea din 2008. De atunci, PIB a înregistrat scăderi în fiecare trimestru, exceptând creşterea de 0,9% în trimestrul al treilea din 2009, un avans de 0,2% în trimestrul doi al anului trecut şi creşterea de 0,1% din ultimul trimestru al anului trecut.

Institutul Naţional de Statistică va prezenta pe 16 au gust datele privind evoluţia PIB în trimestrul al doilea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici