Boeing 787 Dreamliner a debutat duminică în SUA, pe ruta Chicago-Houston

United Continental Holdings a efectuat duminică zborul inaugural al aeronavei Boeing 787 Dreamliner, construit în mare parte din materiale compozite, precum plastic ramforsat cu fibră de carbon, şi promovat drept unul dintre cele mai eficiente avioane produse până în prezent.

778 afișări
Imaginea articolului Boeing 787 Dreamliner a debutat duminică în SUA, pe ruta Chicago-Houston

Boeing 787 Dreamliner a debutat duminică în SUA, pe ruta Chicago - Houston (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Fuzelajul 787 Dreamliner este produs din materiale compozite, şi nu din aluminiu - materialul tradiţional utilizat la construcţia aeronavelor - iar Boeing susţine că noul model consumă cu 20% mai puţin carburant decât alte aeronave de mărime comparabilă, în principal datorită reducerii greutăţii.

Pe lângă eficienţă energetică, Boeing susţine că noul model oferă confort sporit pasagerilor, cu funcţii precum ajustarea opacităţii geamurilor sau iluminare LED cu mai multe faze. Datorită construcţiei din materiale compozite, interiorul aeronavei poate suporta un grad mai ridicat de umiditate, care permite presurizarea cabinei cu mai mult oxigen.

United Continental, formată în 2010 prin fuziunea a două dintre cele mai mari linii aeriene americane, a comandat aproximativ 50 de unităţi 787 Dreamliner din care a primit până în prezent două. Varainta achiziţionată de companie are 219 locuri pentru pasageri.

Dificultatea noului proces de fabricaţie a întârziat cu 3 ani şi jumătate debutul 787 Dreamliner în zboruri comerciale, care a avut loc anul trecut în Japonia, pe o rută operată de compania All Nippon Airways.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici