Bogaţii Europei au avut în 2012 cel mai slab profit de la debutul crizei

Familiile bogate din Europa au obţinut în acest an cele mai slabe randamente ale averilor din ultimii cinci ani, după ce incertitudinile economice i-au determinat să investească prea mulţi bani în active considerate sigure, dar generatoare de profit redus, potrivit unui studiu.

154 afișări
Imaginea articolului Bogaţii Europei au avut în 2012 cel mai slab profit de la debutul crizei

Bogaţii Europei au avut în 2012 cel mai slab profit de la debutul crizei (Imagine: Shutterstock)

Randamentele anuale au coborât chiar şi la un sfert faţă de anul trecut, arată studiul, realizat de firma Campden Wealth şi grupul elveţian UBS, potrivit CNBC.

Datele au fost obţinute în urma unui sondaj la care au participat 60 de birouri de familie, mici firme de servicii financiare înfiinţate pentru administrarea averilor familiilor bogaţilor.

Birourile care administrează averea unei singure familii au obţinut un randament anual mediu de 3,6%, faţă de o ţintă de 8%.

Firme mai mari, reprezentând mai multe familii, au raportat doar 2%, sub ţinta de 5%.

O cincime dintre firmele incluse în sondaj au avut pierderi în acest an, potrivit sondajului, comparativ cu peste 8% în 2011 şi aproape 12% în 2010.

Sondajul, aflat la a cincea ediţie, acoperă birouri de familie administrând active între 50 de milioane de euro şi 1,5 miliarde de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici