Bolojan cere demiterea directorului economic şi a şefului serviciu paşapoarte de la RA-APPS

Secretarul general al Guvernului, Ilie Bolojan, a anunţat că a cerut demiterea directorului economic şi a şefului serviciului de paşapoarte de la Regia Patrimoniului Protocolului de Stat, pentru nereguli în derularea unui contract de tipărire a paşapoartelor, încheiat în 2001 cu Bundesdruckerei.

1 afișare
Imaginea articolului Bolojan cere demiterea directorului economic şi a şefului serviciu paşapoarte de la RA-APPS

Bolojan cere demiterea directorului economic şi a şefului serviciu paşapoarte de la RA-APPS

Contractul, în valoare de 35,5 milioane euro, a fost încheiat în 2001 de fostul Guvern cu firma germană Bundesdruckerei pentru realizarea unui nou model de paşaport românesc, cu elemente de siguranţă corespunzătoare cerinţelor UE, precum şi pentru livrarea consumabilelor şi a tehnicii aferente.

Procedurile de selectare a firmei, prin licitaţie internaţională, au fost derulate de Secretarul General al Guvernului, condus atunci de Şerban Mihăilescu, iar contractul a fost semnat de directorul general al RA-APPS din acea perioadă, Eugen Bejenariu.

Bolojan a arătat că RA-APPS a încheiat ulterior, până în aprilie 2007, un număr de 11 acte adiţionale prin care valoarea contractului de furnizare a produselor consumabile a fost majorată nejustificat, în lipsa documentelor necesare şi fără indicarea unui preţ pe bucată.

Ultimul act adiţional, încheiat în luna aprilie, majora valoarea totală a contractului cu 1,1 milioane euro pentru livrarea de componente hardware.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici