Bonusul şefului Microsoft a fost redus, după eşecul Kin şi lipsa de reacţie la iPad

Directorul general al Microsoft, Steve Ballmer, a primit un bonus redus pentru anul fiscal 2009-2010, deşi compania a avut cele mai mari vânzări din istorie, după eşecul consemnat cu telefonul Kin şi lipsa aparentă de reacţie la Apple iPad.

86 afișări
Imaginea articolului Bonusul şefului Microsoft a fost redus, după eşecul Kin şi lipsa de reacţie la iPad

Bonusul şefului Microsoft a fost redus, după eşecul Kin şi lipsa de reacţie la iPad (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ballmer (54 de ani) a primit un bonus de 670.000 de dolari cash pentru anul fiscal încheiat la 30 iunie, egal cu salariul anual, dar ar fi putut fi recompensat cu o sumă dublă, potrivit unui raport al Microsoft către bursă.

Compania l-a felicitat pe CEO pentru creşterea vânzărilor cu 7%, la suma record de 62,5 miliarde de dolari, pentru reducerile de costuri şi lansarea noilor versiuni ale suitelor Windows şi Office, dar şi pentru promovarea operaţiunilor de cloud computing şi jocuri video.

Însă argumentarea bonusului lui Ballmer face referire şi la "lansarea fără succes a mobilului Kin, pierderea de cotă de piaţă pe segmentul telefoanelor mobile, şi nevoia de a urmări inovaţii pentru a profita de noi factori de formă", ultimul factor din enumeraţie făcând referire la popularitatea câştigată de tabletele PC după lansarea iPad.

Kin, un telefon pentru adolescenţi lansat de Microsoft la începutul anului, a fost retras de pe piaţă trei luni mai târziu, cu vânzări extrem de dezamăgitoare, de ordinul câtorva sute de exemplare.

Totodată, sistemul de operare pentru telefoane mobile Windows Phone a pierdut constant cotă de piaţă în ultimii ani în favoarea Apple iPhone OS, Google Android şi softului implementat pe BlackBerry de Research In Motion.

Microsoft este pe locul al patrulea pe piaţa americană a sistemelor de operare pentru telefoane mobile, cu o cotă de piaţă de mai puţin de 12%, potrivit firmei de cercetare de piaţă comScore.

În privniţa tabletelor, Ballmer a declarat în iulie că un astfel de gadget cu software Windows va ieşi pe piaţă "imediat ce va fi gata".

Microsoft a îngheţat anul trecut salariile directorilor, din cauza condiţiilor economice incerte. Compania nu mai oferă angajaţilor acţiuni, iar Ballmer a renunţat şi el la această formă de recompensare.

Directorul deţine deja 408 de milioane de acţiuni Microsoft, adică 4,75% din capitalul companiei, pachetul având o valoare de circa 10 miliarde de dolari. Potrivit Forbes, Ballmer este pe locul al 16-lea în topul celor mai bogaţi americani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici