Bosch îşi prezintă viziunea asupra maşinii autonome

  • Îmbunătăţeşte siguranţa la volan şi fluiditatea traficului.
  • Kilometru cu kilometru până la conducerea automatizată - de la sistemele de asistenţă pentru şofer prin funcţii semiautomate până la conducerea complet automatizată.
  • Vehicule care pot vedea, gândi şi acţiona ca un om - doar că mai rapid şi mai fiabil.
  • Dezvoltarea şi punerea în aplicare a strategiilor individuale de conducere datorită procesării inteligente a datelor vehiculului.
  • Conduceţi ca un Bosch!
820 afișări
Imaginea articolului Bosch îşi prezintă viziunea asupra maşinii autonome

Bosch este unul dintre liderii mondiali în domeniul maşinilor autonome, care dezvoltă tehnologii inovatoare pentru a face posibilă o nouă eră a mobilităţii.

Compania germană îşi propune să creeze maşini care să poată prelua controlul de la şofer şi să îl transporte în siguranţă şi confort la destinaţie, fără intervenţia sa.

Pentru a realiza acest lucru, Bosch se bazează pe trei principii fundamentale: simţirea, gândirea şi acţionarea. Producătorul oferă siguranţă sporită, prin sistemul de asistenţă, şi conducere relaxată în situaţii monotone, ca atunci când şoseaua este aglomerată.

Maşinile autonome trebuie să fie capabile să perceapă mediul înconjurător cu ajutorul unor senzori inteligenţi, să proceseze informaţiile cu ajutorul unor calculatoare performante şi să execute strategia de conducere cu ajutorul unor sisteme de control fiabile.

Bosch are deja în producţie de serie multe dintre tehnologiile care facilitează conducerea autonomă, cum ar fi camera multifuncţională cu inteligenţă artificială, sistemul de asistenţă la conducere sau parcarea automată.

Bosch colaborează cu alţi parteneri din industria auto şi din alte domenii pentru a testa şi a implementa maşinile autonome în diferite scenarii de trafic şi de mediu. Bosch crede că maşinile autonome vor aduce beneficii majore pentru siguranţa, confortul şi eficienţa traficului rutier.

Având în vedere că hărţile digitale de înaltă rezoluţie au devenit o necesitate absolută în ceea ce priveşte un senzor suplimentar pentru a asigura o conducere automată sigură şi uşoară, Bosch se poziţionează şi mai mult pentru clienţii săi prin achiziţia companiei Atlatec - unul dintre cei mai inovatori producători de hărţi 3D de înaltă rezoluţie din lume pentru funcţiile de conducere automată la nivelurile SAE 3 şi 4.

S-au investit peste 3 miliarde de euro pentru creierul vehiculului  - să gândească, să vadă, să acţioneze, având hardware-ul de precizie implementat  pentru a respecta traseul. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici