BP vrea să vândă cea mai mare reţea de benzinării din Germania pentru aproximativ 2 mld.euro

Grupul British Petroleum (BP) vrea să vândă reţeaua de benzinării Aral, cea mai mare din Germania, pentru aproximativ două miliarde de euro, potrivit revistei germane Wirtschaftswoche, citată de Reuters.

381 afișări
Imaginea articolului BP vrea să vândă cea mai mare reţea de benzinării din Germania pentru aproximativ 2 mld.euro

BP vrea să vândă cea mai mare reţea de benzinării din Germania pentru aproximativ 2 mld.euro (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Compania franceză Total, ruşii de la Rosneft şi operatorul olandez de benzinării Avia se numără printre posibilii cumpărători, au afirmat pentru Wirtschaftswoche surse bancare apropiate situaţiei.

BP a prezentat la începutul săptămânii planuri de a vinde în următoarele 18 luni active de 30 de miliarde de dolari, mai ales din domeniul extracţiei de ţiţei şi gaze naturale, pentru a acoperi costurile poluării cu petrol din Golful Mexic, cea mai mare din istoria SUA.

Grupul britanic şi Rosneft au refuzat să comenteze, iar o sursă din industria petrolieră a afirmat că vânzarea Aral este puţin probabilă, întrucât reţeaua de benzinării este integrată în sistemul de rafinare al BP, iar programul de vânzare de active se concentrează asupra producţiei.

Aral este liderul pieţei carburanţilor din Germania, unde operează 2.400 de staţii. BP a cumpărat lanţul de benzinării în 2002 printr-o tranzacţie mai amplă cu E.ON.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici