Brexit-ul scumpeşte roaming-ul. Facturi mai mari la telefon din 2021

  • Apelurile spre şi din Marea Britanie vor fi mai scumpe.
  • Tarifele de roaming se modifică după Brexit.
  • Roaming-ul mai scump îi afectează pe românii din UK.
  • Unii operatori telecom vor păstra promoţional actualele tarife.
1487 afișări
Imaginea articolului Brexit-ul scumpeşte roaming-ul. Facturi mai mari la telefon din 2021

Brexit-ul scumpeşte roaming-ul. Facturi mai mari la telefon din 2021

Ai rude sau prieteni în Marea Britanie? Vei plăti mai mult dacă îi vei suna direct pe cartelă, nu prin aplicaţiile mobile. Vei fi taxat suplimentar şi dacă mergi în Anglia şi uiţi pornite datele mobile. Iar problema apare şi în cazul românilor care trăiesc acolo.

Loredana locuieşte în Leicester şi, în ultimii ani, şi-a văzut familia mai mult pe ecranul telefonului. „O să mă afecteze, pentru că vorbesc destul de des acasă, cu bunica, cu tata şi normal că o să fie mai scump. Şi sun destul de des”.

„În viitorul apropiat este posibil ca tarifele să fie mult mai mari şi să mă trezesc cu facturi mai mari, dar fiind vorba de familie, ei sunt mult mai importanţi”, a afirmat Alina, româncă în UK. 

Alţii nu par deranjaţi şi se văd salvaţi de Internet, cum este şi cazul lui George, român aflat în UK: „Nu mă va afecta chiar deloc pentru că atunci când ne sunăm familia, vrem să îi şi vedem şi îi sunăm video. Şi atât timp cât avem WiFi, nu ne afectează deloc. Doar pe bunica, pentru că nu are smartphone, avem o cartelă separat pe care o încărcăm cu 5 lire pe lună, ceea ce nu este foarte mult”.

Vestea bună este că cei mai mari operatori telecom de la noi au anunţat că vor păstra promoţional actualele tarife, până la jumătatea anului viitor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici