Brown: G20 va deveni principalul consiliu de guvernare economică la nivel mondial

Liderii mondiali vor transforma G20 în principalul consiliu de guvernare economică la nivel internaţional, urmând să se întâlnească regulat, după un nou program, a declarat, joi, premierul britanic Gordon Brown.

24 afișări
Imaginea articolului Brown: G20 va deveni principalul consiliu de guvernare economică la nivel mondial

Brown: G20 va deveni principalul consiliu de guvernare economică la nivel mondial

"Încercăm să creăm un nou sistem pentru cooperarea economică internaţională", a arătat Bown, aflat la New York la reuniunea Organizaţiei Naţiunilor Unite, acesta urmând să plece la Pittsburgh pentru cel de-al treilea summit G20 din acest an.

Brown a spus că ministrul britanic pentru Afaceri, Shriti Vadera, va renunţa la actualele prerogative şi va deveni consilier la preşedinţia G20, urmând să colaboreze îndeaproape cu Coreea de Sud, care va prelua conducerea organizaţiei în 2010.

Ministrul britanic al Comerţului, Mervyn Davies, va prelua responsabilităţile ministeriale ale lui Vadera.

Este important ca liderii G20 să cadă de acord asupra necesităţii de a menţine programele de stimulare a economiilor, redresarea fiind fragilă, a mai arătat premierul britanic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici