Bucharest Arena a depus miercuri la tribunal o cerere pentru renunţarea la insolvenţă

Solicitarea de insolvenţă depusă luni la Tribunalul Bucureşti de către Bucharest Arena a fost rectificată miercuri, prin înregistrarea la tribunal a unei alte cereri prin care se renunţă la cererea de insolvenţă, a declarat agenţiei MEDIAFAX Lorentin Nineacă, directorul general al firmei.

218 afișări
Imaginea articolului Bucharest Arena a depus miercuri la tribunal o cerere pentru renunţarea la insolvenţă

Bucharest Arena a depus miercuri la tribunal o cerere pentru renunţarea la insolvenţă (Imagine: domeniulstirbey.ro)

"Cererea de insolvenţă nu este de actualitate. A fost o eroare de procedură", a spus Nineacă.

El nu a explicat motivele depunerii cererii de insolvenţă şi a adăugat că miercuri seară acţionarii firmei vor avea o şedinţă în care se vor lămuri motivele acestui demers.

Firma Bucharest Arena, care are printre acţionari foşti angajaţi la SGG şi care a cumpărat de la moştenitori parcul şi Paltul Ştirbey-Buftea, a cerut insolvenţa la Tribunalul Bucureşti pe data de 19 aprilie.

Proprietarii, care au achiziţionat palatul în anul 2007, pentru 9 milioane de euro, au amenajat în clădire un restaurant de cinci stele şi spaţii de cazare în regim exclusivist.

Investiţia totală pentru aceste proiecte era estimată în momentul achiziţiei palatului la 9 milioane euro.

Potrivit paginii de internet a Ministerului Finanţelor, Bucharest Arena a avut în anul 2008 o cifră de afaceri de 5,8 milioane lei şi o pierdere de 11,2 milioane lei.

Firma Bucharest Arena îi are ca acţionari pe Dan Octavian Cociş, fost secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului în perioada 2001-2004, cu 19,89% din acţiuni, Ion Moraru, de asemenea fost secretar de stat la SGG în aceeaşi perioadă şi actualul secretar general al Senatului, cu 18,89%, Valerian Mareş (19,89%), fostul patron al firmei Producţie Ardealul, Ilie-Staicu Olteanu (19,89%), Emil Pop cu 19,89% şi Anca Moraru, fiica lui Ion Moraru (1%). Un alt acţionar este Vladimir Cristian Singer, cu 0,55% din titluri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici