Bucharest City Tour: Cardul de călătorie pentru linia turistică a Capitalei, în mai multe hoteluri partenere

Cardul de călătorie pentru linia turistică a Capitalei, Bucharest City Tour, este disponibil, de luni, în mai multe hoteluri partenere, putând fi achiziţionate de turişti de la recepţie, la pachet cu serviciile hoteliere, informează Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB).

420 afișări
Imaginea articolului Bucharest City Tour: Cardul de călătorie pentru linia turistică a Capitalei, în mai multe hoteluri partenere

Bucharest City Tour: Cardul de călătorie pentru linia turistică a Capitalei, în mai multe hoteluri partenere (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

De asemenea, la recepţiile hotelurilor partenere va fi disponibilă harta Bucharest City Tour, ce include informaţii despre posibilităţile de petrecere a timpului liber în Bucureşti.

Harta va fi disponibilă, cu titlu gratuit, la recepţiile unităţilor hoteliere, la toate centrele de emitere şi reîncărcare carduri din reţeaua de vânzări RATB, la punctele de informare turistică, în aeroport şi în principalele gări din Bucureşti, precizează sursa citată.

Totodată, reprezentanţii RATB, precizează că, începând din acest an, în camerele hotelurilor partenere, în centrele de vânzare ale regiei, în punctele de informare turistică, în aeroport şi în principalele gări din Bucureşti vor fi distribuite gratuit flyerele Bucharest City Tour, care conţin informaţii generale, bilingve, privind linia turistică.

De asemenea, în acest an, pe lângă ghidul audio în limbile română şi engleză, deja existent, clienţii au la dispoziţie un ghid audio în limba franceză şi, în scurt timp, vor avea şi unul în limba italiană, mai precizează sursa citată.

Autobuzele supraetajate circulă de la începutul lunii mai, în fiecare zi, între orele 10.00 şi 22.00, pe un traseu cu o lungime de 15,4 kilometri, care poate fi parcurs în aproximativ 50 minute şi are 14 staţii: Piaţa Presei, Muzeul Satului, Arcul de Triumf, Piaţa Victoriei, Calea Victoriei, Palatul Parlamentului, Piaţa Unirii, Universitate, Piaţa Romană, Piaţa Victoriei, Piaţa Charles de Gaulle, Şoseaua Kiseleff şi Piaţa Presei.

Obiectivele turistice aflate pe traseul turistic Bucharest City Tour sunt: Casa Presei, Parcul Herăstrău, Muzeul Satului, Arcul de Triumf, Muzeul Antipa, Muzeul de Geologie, Muzeul Ţăranului Român, Palatul Victoria, Ateneul Român, Muzeul Naţional de Artă, Biserica Creţulescu, Palatul Telefoanelor, Palatul CEC, Muzeul Naţional de Istorie, Palatul Parlamentului, Patriarhia Română, Hanul lui Manuc, Curtea Veche, Universitatea, Spitalul Colţea, Muzeul Municipiului Bucureşti, Teatrul Naţional, Muzeul Literaturii şi Academia de Studii Economice.

Preţul unui card de transport este de 25 de lei pentru adulţi şi 10 lei pentru copiii cu vârste între 7 şi 14 ani. Cardul de călătorie este valabil 24 de ore de la prima validare şi poate fi cumpărat din autobuzele turistice.

RATB precizează că, de la începutul lunii mai, linia turistică a înregistrat peste 4.500 de călători.

Proiectul Bucharest City Tour a fost iniţiat de Regia Autonomă de Transport Bucureşti şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului la 28 iulie 2011.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici