Bucureştiul va avea în 2011 încă opt hoteluri

Bucureştiul va avea până în 2011 opt hoteluri noi, ceea ce va genera o creştere cu 30% a numărului de camere de pe piaţă, reprezentând însă mai puţin de jumătate din proiectele anunţate în ultimul trimestru din 2007, potrivit companiei de consultanţă imobiliară CB Richard Ellis Eurisko (CBRE).

19 afișări
Imaginea articolului Bucureştiul va avea în 2011 încă opt hoteluri

Bucureştiul va avea în 2011 încă opt hoteluri (Imagine: Mediafax Foto)

Noile investiţii vor fi în hoteluri de patru şi cinci stele, cu capacităţi de sub 200 de camere, se arată într-un comunicat al CBRE.

În prezent, oferta de spaţii hoteliere din Bucureşti totalizează circa 10.300 de camere, distribuite în 118 hoteluri de 1-5 stele.

"În 2008, oferta a crescut cu 30% faţă de anul anterior, noile hoteluri cu peste 100 de camere deschise fiind Rin Grand - 1.480 camere, Bucharest Radisson - 424 camere, Ramada Plaza - 300 camere şi Hello - 156 camere. Pentru 2009, este prognozată o creştere cu 600 de camere în unităţile existente şi în hoteluri noi", se menţionează în comunicat.

Capitala este în principal o destinaţie de afaceri, segment care reprezintă 85% din clientela pieţei hoteliere, în timp ce 95% dintre vizitatorii străini provin din Europa şi vin în Bucureşti cu avionul.

Bucureştiul nu va mai fi însă principala destinaţie pentru investitorii în hoteluri în 2009, când doar jumătate din unităţile programate să fie deschise în acest an vor fi finalizate, locul acestuia urmând să fie luat de oraşele secundare, precum Cluj-Napoca sau Braşov, unde în următorii ani vor fi finalizate mai multe proiecte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici