Buffett, după preluarea producătorului de ketchup Heinz: Sunt pregătit pentru un alt elefant

Miliardarul Warren Buffett a declarat pentru CNBS, după anunţul de preluare a producătorului de ketchup Heinz, că este în continuare în căutarea unei achiziţii mari şi are bani să plătească, astfel că "cine vede vreun alt elefant" să îl anunţe.

311 afișări
Imaginea articolului Buffett, după preluarea producătorului de ketchup Heinz: Sunt pregătit pentru un alt elefant

Warren Buffett (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Sunt pregătit pentru un alt elefant. Vă rog, dacă vedeţi vreunul, daţi-mi un telefon", a glumit Buffett într-o discuţie telefonică cu moderatoarea emisiunii Squawk Box de la CNBC.

El s-a referit la o scrisoare adresată în 2011 acţionarilor Berkshire Hathaway, în care a vorbit despre necesitatea unor achiziţii majore pentru menţinerea creşterii afacerilor companiei din afara asigurărilor.

"Suntem pregătiţi. Arma pentru elefanţi a fost reîncărcată, iar degetul de pe trăgaci mă mănâncă", a scris atunci Buffett.

Berkshire contribuie la preluarea Heinz, la care s-a asociat cu 3G Capital, cu 12-13 miliarde de dolari, dintr-o valoarea totală a tranzacţiei de 28 de miliarde de dolari, astfel că are suficient capital pentru o altă achiziţie mare, dacă Buffett va găsi una.

Miliardarul a arătat că la sfârşitul lui 2012 Berkshire avea fonduri de 47 de miliarde de dolari. Buffett preferă să aibă permanent la dispoziţie 20 de miliarde de dolari, astfel că "excesul" de capital era de circa 27 miliarde de dolari.

"Desigur, fondurile cresc de la o lună la alta, astfel că arma este permanent reîncărcată", a spus Buffett.

Berkshire foloseşte fluxul de capital generat de operaţiunile de asigurări pentru a face investiţii şi achiziţii.

Buffett a precizat că 3G va fi responsabilă cu conducerea Heinz.

"Este copilul lor, din punct de vedere operaţional. Îmi convine. Este un parteneriat grozav pentru noi. Orice parteneriat în care nu trebuie să muncim este genul meu", a precizat miliardarul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici