Buffett se extinde în plină criză. Cât a investit miliardarul în acţiunile IBM

Compania Berkshire Hathaway, deţinută de Warren Buffett, a investit începând din martie 10,7 miliarde de dolari în acţiuni IBM, acumulând o participaţie de 5,5%, aceasta fiind cea mai mare investiţie făcută vreodată de miliardarul american în sectorul tehnologic.

209 afișări
Imaginea articolului Buffett se extinde în plină criză. Cât a investit miliardarul în acţiunile IBM

Buffet se extinde în plină criză. Cât a investit miliardarul în acţiunile IBM (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Buffett a declarat luni, într-un interviu acordat CNBC, că a cumpărat din martie circa 64 de milioane de acţiuni IBM, pentru care a plătit 10,7 miliarde de dolari.

Miliardarul a arătat că IBM nu a avut cunoştinţă despre această investiţie pe care a dezvăluit-o pentru prima oară la CNBC.

Reprezentanţii IBM nu au fost disponibili pentru comentarii.

Buffett a spus că a analizat întotdeauna raportul anual al IBM, metoda sa preferată pentru identificarea companiilor în care să investească, dar că în acest an "l-a citit cu alţi ochi".

El a adăugat că în urma conversaţiilor cu diverşi directori în domeniul tehnologiei din conglomeratul Berkshire s-a hotărât să cumpere o participaţie la IBM.

Potrivit datelor Thomson Reuters, Buffett deţine cea mai mare participaţie la IBM, la egalitate cu State Street Global Advisors.

De la începutul lui martie, când Buffett a început să investească în IBM, titlurile companiei au urcat cu 17%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici