Bugetul MAI, avizat de comisiile de specialitate ale Parlamentului

Propunerea de buget pe 2012 pentru Ministerul Administraţiei şi Internelor a fost avizată, luni, de comisiile de apărare ale Parlamentului, care au menţinut forma înaintată de Guvern.

186 afișări
Imaginea articolului Bugetul MAI, avizat de comisiile de specialitate ale Parlamentului

Traian Igas (Imagine: Liviu Chirica/ Mediafax Foto)

Comisiile de specialitate ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au avizat favorabil bugetul pentru 2012 al ministerului, parlamentarii coaliţiei având doar două voturi în plus faţă de cei ai opoziţiei.

Proiectul de buget de stat pe 2012 prevede pentru MAI o alocare de la bugetul de stat în valoare de 7.294.435.000 lei, cu 11,39% mai puţin decât în 2011.

Bugetul total al MAI, în care sunt incluse sumele realizate din venituri proprii, credite externe şi fonduri nerambursabile, este de 8.095.226.000 lei.

Din suma alocată MAI de la bugetul de stat, pentru cheltuieli de personal sunt prevăzute 5.988.178.000 lei. Pentru cheltuielile cu bunuri şi servicii a fost prevăzută suma de 369.836.000 lei, cu 38% mai puţin decât în 2011.

Proiectul de buget urmează să fie dezbătut, începând de marţi, de comisiile de buget-finanţe ale Parlamentului.

Potrivit opoziţiei, bugetul MAI, de 1,24% din PIB, ar fi suficient doar pentru primele şase luni ale anului 2012. Potrivit unor surse din cadrul comisiilor, ministrul Igaş ar fi răspuns, la întrebările parlamentarilor despre fondurile insuficiente, că aşteaptă cu încredere rectificările bugetare de anul viitor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici