Bugetul Ministerului Economiei, adoptat de comisiile reunite pentru Buget-Finanţe din Parlament

Comisiile reunite pentru Buget-Finanţe şi Bănci din Parlament au adoptat sâmbătă, cu majoritate de voturi, bugetul Ministerului Economiei.

154 afișări
Imaginea articolului Bugetul Ministerului Economiei, adoptat de comisiile reunite pentru Buget-Finanţe din Parlament

Bugetul Ministerului Economiei, adoptat de comisiile reunite pentru Buget-Finanţe din Parlament

Bugetul Ministerului Economiei, care are în administrare şi industria de apărare, a fost stabilit la suma de 302,2 milioane de lei pentru anul 2017.

Faţă de proiectul bugetului, au fost formulate două amendamente, ambele fiind respinse de către Comisie. Unul dintre acestea prevedea alocarea a 25 de milioane de lei pentru retehnologizarea fabricii de armament de la Bumbeşti-Jiu, judeţul Gorj, în condiţiile în care la Ministerul Finanţelor fusese înaintat un necesar de finanţare de doar 10 milioane de lei. „Cine a înmulţit cu 1,2 acest necesar?”, a întrebat ministrul Finanţelor, Viorel Ştefan, arătând că nu susţine amendamentul respectiv.

Bugetul Ministerului Agriculturii în valoare de peste 17 miliarde de lei, aprobat de comisii

Comisiile de Buget-Finanţe au aprobat sâmbătă bugetul pentru anul 2017 al Ministerului Agriculturii, în valoare de 2,13% din PIB, parlamentarii admiţând două amendamente care se referă la o redistribuire a banilor.

''Avem bani, avem programe, avem sume în buget. Suma totală pentru minister este de 17,383 miliarde de lei şi ea susţine toate programele pe care le-am prezentat, în primul rând fiind asigurarea la timp a subvenţiilor. Mecanismele sunt în acest program, în aşa fel încât avansul să înceapă la 15 octombrie şi să se termine la 30 noiembrie, iar plăţile regulare la 1 decembrie şi să se încheie la 31 martie. Sunt stabilite toate sumele, mecanismele şi responsabilităţile'', a declarat ministrul Petre Daea în timpul dezbaterii.

Ajutoarele de stat pentru producătorii agricoli sunt în valoare de 2,35 miliarde de lei, iar pentru cheltuielile de personal a fost alocată suma de 1.53 miliarde de lei. Pentru programele din fonduri europene nerambursabile este prevăzută suma de 13,13 miliarde de lei.

Bugetul Ministerului Mediului, adoptat de comisiile reunite pentru Buget-Finanţe din Parlament

Comisiile reunite pentru Buget-Finanţe şi Bănci din Parlament a adoptat sâmbătă bugetul Ministerului Mediului, cu 18 voturi „pentru” şi 10 voturi „împotrivă”.

Ministerul Mediului are un buget pe anul 2017 în sumă de 471,2 milioane de lei, în creştere cu 18,3% faţă de cel stabilit pentru 2016.

Amendamentele la proiectul bugetului pentru Mediu au fost respinse. Ministrul Mediului, Daniel Constantin, a atras atenţia că toate termenele asumate de către România în faţa UE sunt depăşite, ţara noastră riscând un număr de 10 proceduri de infringement în domeniul mediului.

Bugetul Ministerului Energiei, adoptat de comisiile reunite pentru Buget-Finanţe din Parlament

 Comisiile reunite pentru Buget-Finanţe şi Bănci din Parlament au adoptat sâmbătă bugetul Ministerului Mediului, cu 17 voturi „pentru” şi 8 voturi „împotrivă”.

Ministerul Energiei are un buget de 466,8 milioane de lei stabilit pentru anul 2017, a arătat secretarul de stat Robert Tudorache, care îl înlocuieşte pe ministrul Toma Petcu.

Amendamentele propuse de parlamentari faţă de proiectul iniţial al bugetului Ministerului Energiei au fost respinse.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici