Bulgaria a amendat CEZ cu 255.000 euro pentru că nu a implementat un sistem de facturare lunară

Autoritatea de reglementare în domeniul energiei din Bulgaria a amendat subsidiara locală a companiei cehe CEZ cu 500.000 de leva (peste 255.000 euro) pentru că nu a implementat facturarea lunară a clienţilor, menţinând sistemul cu facturi la fiecare trei luni, transmite Reuters.

13 afișări

Agenţia guvernamentală a cerut anul trecut ca CEZ să înceteze facturarea la trei luni până la finele lunii martie a anului 2009, deoarece acest sistem este împotriva intereselor consumatorului.

Verificările efectuate ulterior de autorităţi au relevat că CEZ nu a implementat măsura.

Autoritatea de reglementare a anunţat că a extins termenul limită pentru introducerea facturilor lunare cu trei luni, până la finele lunii iunie.

În decembrie, autoritatea bulgară pentru concurenţă a amendat CEZ cu 1,1 milioane leva (circa 560.000 euro la cursul zilei de miercuri pe piaţa interbancară), acuzând compania că abuzează de poziţia dominantă pe piaţa locală a electricităţii, eveniment legat în principal tot de facturarea la trei luni.

Autorităţile au anunţat atunci că CEZ afectează interesele consumatorilor pentru că îşi facturează clienţii în baza unor estimări, măsurând consumul de energie trimestrial.

Subsidiara bulgară a CEZ este furnizor de electricitate pentru peste două milioane de gospodării şi companii din vestul Bulgariei, inclusiv în capitala Sofia.

Reprezentanţii CEZ au anunţat că vor comenta oficial noua amendă în cursul zilei de miercuri.

Compania cehă CEZ este prezentă, din 2005, şi în România, după preluarea filialei de distribuţie şi furnizare a energiei Electrica Oltenia de la statul român.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici