Bulgaria este pe cale să iasă din criza economică

Bulgaria este pe cale să iasă din criza economică, în trimestrul al doilea şi, din aprilie, ar putea avea un buget echilibrat sau chiar un mic excedent, a declarat, joi, ministrul de Finanţe, Simeon Djankov, citat de Novinite.

12 afișări
Imaginea articolului Bulgaria este pe cale să iasă din criza economică

Bulgaria este pe cale să iasă din criza economică (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În primul trimestru, am plătit sume datorare de stat producătorilor de tutun şi altor producători agricoli şi am folosit, în acest scop, venituri ale Agenţiei Vamale", care au fost sub aşteptări, a spus Djankov.

El a arătat că situaţia se va îmbunătăţi din aprilie, iar bugetul va deveni echilibrat, fiind posibil să existe şi un mic excedent lunar.

"Este esenţial să demonstrăm că avem un control ferm al finanţelor ţării, în pofida dificultăţilor generate de criză", a declarat Djankov la televiziunea BNT 1 TV.

Autorităţile bulgare s-au angajat să aplice o reformă administrativă amplă care să includă reducerea numărului de funcţionari publici la nivelul anului 2005 precum şi egalizarea salariilor între ministere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici