Bulgaria îşi umple hambarele cu grâu şi cu floarea-soarelui cumpărate de pe Bursă

Guvernul bulgar este pregătit să cumpere 750.000 t de grâu şi 325.000 t de seminţe de floarea-soarelui de la producătorii locali pe Bursa de Mărfuri din Sofia, ca parte a planurilor de creştere a rezervelor de alimente în contextul războiului din Ucraina, a spus ministrul agriculturii Ivan Ivanov.

2719 afișări
Imaginea articolului Bulgaria îşi umple hambarele cu grâu şi cu floarea-soarelui cumpărate de pe Bursă

Bulgaria îşi umple hambarele cu grâu şi cu floarea-soarelui cumpărate de pe Bursă

Conform SeeNews, ministerul de finanţe a oferit 1,1 miliarde de leva (562,4 milioane de euro) pentru achiziţii, cerealele şi seminţele de floarea soarelui urmând să fie cumpărate în cadrul procedurilor de achiziţii publice.

Preţurile de cumpărare au fost stabilite la până la 570 de leva pe tona de grâu şi până la 1.400 de leva pe tona de seminţe de floarea-soarelui, preţurile de pornire la bursa locală de mărfuri fiind estimate a fi cu aproximativ 20% mai mici.

În martie, guvernul bulgar a alocat fonduri pentru achiziţionarea de cereale de la producătorii locali cu scopul de a garanta securitatea alimentară a ţării, deoarece războiul din Ucraina - unul dintre cei mai mari producători de cereale din lume - a produs îngrijorări cu privire la aprovizionare şi creşterea preţurilor materiilor prime.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici