Bulugea nu va mai fi, de la 1 iunie, directorul general al Pool-ului de Asigurare Împotriva Dezastrelor

Directorul general al Pool-ului de Asigurare Împotriva Dezastrelor (PAID), Marius Bulugea, îşi va încheia mandatul, la 31 mai, urmând să fie desemnată altă persoană la conducerea companiei, au declarat pentru MEDIAFAX surse din piaţa asigurărilor.

150 afișări

Bulugea a fost numit la conducerea PAID în octombrie 2009. Anterior, el a condus Direcţia Reglementări şi Autorizări Asigurări Obligatorii a Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA).

PAID este societatea care emite poliţele obligatorii pentru locuinţe şi a fost înfiinţată în septembrie 2009. Preşedintele CA al companiei este, din aprilie, Alexander Adamescu, fiul omului de afaceri Dan Adamescu.

Cei mai mari acţionari ai asigurătorului sunt Astra, Groupama şi Platinum (fiecare cu 15%). Generali România are o participaţie de 11 %, iar ABC Asigurări, Carpatica Asig, Certasig, City Insurance, Credit Europe Asigurări, Euroins şi Grawe România deţin câte 5,5% din acţiuni.

Legislaţia impune proprietarilor de imobile încheierea unei poliţe de asigurare, prima fiind, în funcţie de tipul locuinţei, de 10 sau 20 euro pe an. Valoarea asigurată a unei locuinţe este de cel mult 10.000 euro, respectiv 20.000 euro.

Primele poliţe de asigurare obligatorie a locuinţei au fost emise în iulie 2010 şi acoperă trei riscuri - cutremur, alunecăre de teren şi inundaţie.

PAID gestionează circa 492.000 de poliţe, conform datelor de la 30 aprilie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici