Bursa a închis în urcare uşoară

Bursa a închis vineri în urcare uşoară, pe un rulaj modest, cu creşteri ale acţiunilor Fondului Proprietatea (FP) şi ale SIF-urilor şi o evoluţie indecisă a sectorului energiei.

3 afișări

Indicele de referinţă al Bursei, BET Plus, a avansat cu 0,37% vineri, în timp ce indicele BET, al celor mai lichide 10 acţiuni, a crescut cu 0,4%.

Indicele BET-FI, al acţiunilor celor cinci SIF-uri şi al titlurilor Fondului Proprietatea, a avansat cu 1,08%, în timp ce indicele BET-NG, al acţiunilor din sectorul energiei, a coborât uşor, cu 0,11%.

Indicele extins BET-XT a urcat cu 0,46%, iar indicele extins BET-BK a crescut cu 0,35%.

Indicele BET-XT reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni româneşti în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea. Indicele BET-BK cuprinde cele mai lichide 25 de acţiuni, printre care titlurile băncii austriece Erste (EBS), SIF-urile şi Fondul Proprietatea.

Acţiunile FP, cele mai lichide din piaţa principală, au închis în creştere cu 1,81%, la 0,846 lei.

Vineri seară au început să fie înregistrate în sistemul Bursei tranzacţiile aferente ofertei publice iniţiale a Electrica. Până la ora transmiterii acestei ştiri au fost procesate odinele aferente tranşelor alocate investitorilor de retail - pentru pachetul garantat de până la 1.000 de acţiuni, pentru oferta cu discount destinată micilor investitori, respectiv pentru investitorii mari de retail.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici