Bursa a revenit pe creştere la deschiderea ultimei şedinţe a săptămânii

Bursa de la Bucureşti a revenit pe creştere, cu 2,23%, la deschiderea ultimei şedinţe a săptămânii, urmând tendinţa ascendentă a pieţelor internaţionale, iar acţiunile companiilor din sectorul energetic au avut o recuperare mult mai amplă, cu un câştig mediu de 3,27%.

11 afișări
Imaginea articolului Bursa a revenit pe creştere la deschiderea ultimei şedinţe a săptămânii

Bursa a revenit pe creştere la deschiderea ultimei şedinţe a săptămânii (Imagine: Mediafax Foto)

Pieţele din SUA au încheiat şedinţa de joi în creştere cu până la 5,5%, trendul ascendent fiind urmat şi de marile burse europene, care au urcat cu maxim 4,4%.

La ora 10:05, cele mai lichide zece acţiuni listate la bursa de la Bucureşti erau transferate la preţuri în medie cu 2,91% peste cele de joi.

Primele tranzacţii cu titlurile celor cinci societăţi de investiţii financiare (SIF) au fost efectuate la cotaţii cu 2,08% mai mari în comparaţie cu valorile din ziua anterioară.

Creşterea acţiunilor SIF a influenţat semnificativ şi indicele extins al Bursei, care după primele cinci minute se plasa cu 2,36% mai sus de referinţă.

Numai acţiunile Socep şi Aerostar erau tranzacţionate la preţuri sub cele de referinţă, cu 5,7%, respectiv 3,45%.

Pe prima poziţie în funcţie de lichiditate se clasau acţiunile SIF Oltenia, cu operaţiuni de 337.000 de lei, iar la ora 10:05, titlurile erau cotate la 0,89 lei, în creştere cu 1,71%.

Tranzacţiile realizate în primele cinci minute au însumat 1,1 milioane lei (314.000 de euro), valoare de peste două ori mai redusă în comparaţie cu lichiditatea de la deschiderea şedinţei precedente, când operaţiunile au cumulat 2,7 milioane lei (718.000 de euro).

Titlurile SIF Transilvania sunt suspendate de la transfer întrucât societatea de investiţii financiare urmează să transmită Bursei un comunicat care ar putea influenţa preţul acţiunilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici