Bursa de la Hong Kong a fost atacată de hackeri

Un atac al hackerilor a forţat blocarea site-ului bursei de la Hong Kong şi a determinat suspendarea tranzacţionării acţiunilor a şapte companii, între care HSBC şi chiar operatorul pieţei de capital, potrivit cotidianului Financial Times.

173 afișări
Imaginea articolului Bursa de la Hong Kong a fost atacată de hackeri

Bursa de la Hong Kong a fost atacată de hackeri (Imagine: Mediafax Foto)

Atacul cibernetic, care a lipsit investitorii de anunţuri importante ale companiilor listate, a avut loc cu numai câteva ore înainte ca Hong Kong Exchanges & Clearing (HKEx) să anunţe rezultatele financiare.

HKEx este a doua bursă importantă care recunoaşte în acest an că a fost ţinta atacurilor, după ce Nasdaq OMX, care deţine a doua mare bursă din SUA, a anunţat că hackerii au încercat să obţină acces la un serviciu destinat clienţilor. În ambele cazuri, operatorii platformelor bursiere au subliniat că sistemele de tranzacţionare nu au fost afectate.

În urma atacului, HKEx a luat decizia de a suspenda de la tranzacţionare acţiunile a şapte companii care aveau programate anunţuri importante.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici