Bursa de la New York a închis în scădere, după ce şeful Fed a spus că aşteaptă semne de înrăutăţire

Bursa de la New York a închis miercuri în scădere, în urma comentariilor negative ale preşedintelui Federal Reserve (Fed), Ben Bernanke, cu privire la relansarea economică din SUA.

17 afișări
Imaginea articolului Bursa de la New York a închis în scădere, după ce şeful Fed a spus că aşteaptă semne de înrăutăţire

Bursa de la New York a închis în scădere, după ce şeful Fed a spus că aşteaptă semne de înrăutăţire (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Perspectivele "neobişnuit de incerte" ale economiei americane şi situaţia încă dificilă de pe piaţa muncii sunt principalii factori subliniaţi de Bernanke într-o serie de comentarii adresate Congresului statelor Unite.

Totodată, şeful băncii centrale a Americii nu a adus în discuţie vreo măsură sau opţiune concretă de stimulare a creditării şi a investiţiilor.

Indicele Dow Jones Industrial Average a închis în scădere cu 1,07%, iar Standard & Poor's (S&P) 500 a pierdut 1,28%, în timp ce Nasdaq Composite s-a retras cu 1,58%.

Joi este cea de-a doua zi a raportului semestrial dat de şeful Federal Reserve în Congresul SUA.

Remarcile negative ale oficialului au afectat interesul investitorilor de a cumpăra acţiuni, în pofida rezultatelor financiare în general bune raportate până acum de companii.

Printre puţinii câştigători ai şedinţei bursiere de miercuri de la New York se numără banca Morgan Stanley, ale cărei acţiuni au urcat cu 6,3%, datorită profitului peste estimări raportat pentru trimestrul al doilea.

Şi titlurile Apple au câştigat teren, închizând în creştere cu 0,9% datorită rezultatelor financiare peste aşetptări, însă marja conservatoare de profit prognozată de companie pentru trimestrul al treilea al anului calendaristic, al patrulea al anului fiscal, a limitat avansul acţiunilor.

Grupul financiar Wells Fargo a înregistrat de asemenea o evoluţie pozitivă pe bursă miercuri, urcând cu 0,6% datorită profitului solid obţinut în trimestrul al doilea ca urmare a creşterii cererii pentru credite.

După închiderea şedinţei, acţiunile Qualcomm şi eBay au urcat cu 4%, respectiv 4,1% în tranzacţii futures, datorită profiturilor peste estimări raportate de cele două companii.

Yahoo a închis însă în scădere cu 8,5%, din cauza veniturilor sub estimări anunţate de companie pentru trimestrul al doilea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici