Bursa de Valori Bucureşti: Indicele BET s-a apreciat luni

Cu 1,36% s-a apreciat BET, indicele de referinţă al BVB, în prima şedinţă de tranzacţionare a săptămânii. Toţi indicii au înregistrat creşteri, de la 0,4% pe BET-FI, unde sunt incluse SIF-urile şi Fondul Proprietatea, la 1,5% în cazul ROTX, indice dezvoltat în colaborare cu Bursa de la Viena.

112 afișări
Imaginea articolului Bursa de Valori Bucureşti: Indicele BET s-a apreciat luni

Este a patra şedinţă consecutivă în care indicele principal afişează creşteri, după ce a ajuns la finele lunii trecute la un nou maxim istoric, depăşind astfel recordul consemnat în ianuarie 2022. În ultimele patru sesiuni, BET este pe plus cu 5,7%, conform datelor BVB, citate de Ziarul Financiar.

Luni, cele mai mari creşteri din BET au fost consemnate de TeraPlast (4%), TTS (3,5%), Purcari (2,8%), Banca Transilvania (2,7%), Electrica (2,1%), Transgaz (2%), Transelectrica (1,5%), BRD SocGen (1,4%) şi OMV Petrom (1,2%).

Benchmark-ul este pe plus cu aproape 20% anul acesta. Toţi ceilalţi indici ai pieţei locale înregistrează creşteri. De exemplu, BET-NG, indicele companiilor din energie şi utilităţi, s-a apreciat cu 21%, iar BET-TR, care include dividendele atribuite investitorilor, a urcat cu 24,3%. BET-FI este pe plus cu 2,3%, iar indicele consultativ BETAeRO cu 9,8%.

Lichiditatea pe întreg segmentul de acţiuni a ajuns la 66 de milioane de lei, cu 52% peste nivelul de 45,1 de milioane de lei din sesiunea precedentă. În afara indicelui BET, cele mai ridicate dinamici au fost afişate de Socep Constanţa (6,8%), BRK Financial Group (6,7%) şi Altur (6,5%).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici