Bursă: THR Marea Neagră se divizează: hotelurile de trei şi patru stele cu confort ridicat rămân la companie, cele de low-cost sunt transferate

Compania THR Marea Neagră (simbol bursier EFO), care administrează mai multe hoteluri pe litoral, a convocat acţionarii pentru aprobarea divizării parţiale în sensul transferului unui segment mai restrâns al activităţii, respectiv unităţi de cazare low-cost, pe o altă firmă. Hotelurile de trei şi patru stele cu confort ridicat vor fi păstrate în THR.

1340 afișări
Imaginea articolului Bursă: THR Marea Neagră se divizează: hotelurile de trei şi patru stele cu confort ridicat rămân la companie, cele de low-cost sunt transferate
Compania  THR Marea Neagră (simbol bursier EFO), care administrează mai multe hoteluri pe litoral, a convocat acţionarii pentru aprobarea divizării parţiale în sensul transferului unui segment mai restrâns al activităţii, respectiv unităţi de cazare low-cost, pe o altă firmă. Hotelurile de trei şi patru stele cu confort ridicat vor fi păstrate în THR.
 
Transilvania Investments, care are acum 78,8% din companie,  va avea 69,7% după divizare. Numele societăţii beneficiare este Hoteluri Restaurant Sud, la care cel mai mare acţionar este Transilvania Investments cu 90,6%.
THR Marea Neagră are o capitalizare bursieră de aproape 200 mil. lei. În 2023 acţiunile au urcat cu 68% pe tranzacţii de 1,7 mil. lei.
 
Compania a anunţat venituri de 31 mil. lei în prima jumătate a lui 2023, în creştere substanţială faţă de cele 3,2 mil. lei din S1/2022 pe fondul vânzării complexului Venus din Eforie Nord şi a închirierii unor noi active. 
Astfel compania a trecut pe profit net de 11,8 mil. lei faţă de pierderi 15 mil. lei în primul semestru din 2022. 
 
„În semestrul 1 2023, mai precis în luna martie, societatea a înstrăinat complexul Venus din Eforie Nord, format din clădire hotel, restaurant şi centrala termica împreună cu dotările aferente prin încheierea contractului de vânzare-cumpărare sub forma autentică. S-au scos la licitaţie şi s-au adjudecat activele Grup Gospodăresc Eforie Nord şi Ateliere (foste clădiri Prodprest) şi Grup Gospodăresc Jupiter, ale căror contracte de vânzare cumpărare se vor încheia în lunile iulie-august 2023 (ex: după confirmarea autorităţilor că renunţă la dreptul lor de preempţiune )“, menţionează compania în raportul semestrial. 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici