Bursele din China au cea mai slabă zi din ultimele opt luni, pe fondul epidemiei cu coronavirus

Bursele din China au cea mai grea zi din ultimele opt luni, pe măsură ce un coronavirusul se răspândeşte în toată ţara, determinând oficialii să închidă Wuhan, oraşul central chinez de unde îşi are originea.

253 afișări
Imaginea articolului Bursele din China au cea mai slabă zi din ultimele opt luni, pe fondul epidemiei cu coronavirus

Bursele din China au cea mai slabă zi din ultimele opt luni, pe fondul epidemiei cu coronavirus

Indicele Shanghai Composite din China a scăzut joi după-amiază cu aproape 3,2%, accelerând scăderile anterioare. Este cea mai importantă scădere procentuală a unui indice din mai anul trecut, când preşedintele Donald Trump a ameninţat cu noi tarife vamale China.

Indicele Hang Seng din Hong Kong a scăzut cu aproape 2,2%. Indicele a pierdut mai mult de 4% în această săptămână.

Nikkei 225 din Japonia a scăzut cu 1%, în timp ce Kospi din Coreea de Sud a scăzut cu 0,9%.

Pieţele asiatice au ccrescut uşor miercuri, chiar dacă virusul s-a răspândit. Dar pierderile se adâncesc acum, în condiţiile în care epidemia coincide cu Anul Nou Lunar, perioadă în care milioane de oameni călătoresc în toată regiunea.

Acţiunile companiilor medicale au continuat să crească. Acţiunile Zhende Medical şi Jiangsu Nanfang Medical au crescut cu 10% în Shanghai, limita maximă zilnică.

Epidemnia aminteşte de SARS, virusul respirator care a infectat peste 8.000 de oameni şi a ucis 774 într-o pandemie care a izbucnit prin Asia şi s-a răspândit până în Canada în urmă cu aproape două decenii. Virusul Wuhan este din aceeaşi familie ca şi SARS.

Pieţele din China vor fi închise pentru o săptămână începând de vineri, care marchează ajunul Anului Nou Lunar.

Şi cele mai multe burse europene sunt pe minus, la ora transmiterii ştirii, cu excepţia celei din Madrid. La paris CAC 40 are un minus de 0,01%, la Frankfurt DAX scade cu 0,46%, la Amsterdam AEX scade cu 0,30% iar indicele paneuropean Euro Stoxx 50 are un minus de 0,18%.

La Bucureşti indicele BET are un plus de 0,71%, pe o lichiditate buna.

Foto Profimedia Images

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
burse,
coronavirus,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici