Bursele europene înregistrează creşteri uriaşe, pe fondul încetinirii deceselor cauzate de COVID-19. Ce spun analiştii

  • Bursele europene revin pe verde, pe fondul încetinirii deceselor cauzate de coronavirus.
  • Indicii Bursei de Valori Bucureşti, în creştere.
  • Oamenii renunţă la panică şi sunt speranţe că economia îşi revine, spun analiştii.
974 afișări
Imaginea articolului Bursele europene înregistrează creşteri uriaşe, pe fondul încetinirii deceselor cauzate de COVID-19. Ce spun analiştii

Bursele europene înregistrează creşteri uriaşe, pe fondul încetinirii deceselor cauzate de COVID-19. Ce spun analiştii

Indicii bursieri europeni au deschis şedinta de tranzacţionare de astăzi în creştere, pe fondul optimismului generat de scăderea deceselor provocate de coronavirus în Franţa, Italia şi Spania transmite Financial Times.

De asemenea, toţi inidicii de pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB) au deschis pe verde şedinţa de tranzacţionare de astăzi. La acest moment, indicele BET, al celor mai lichide şaptesprezece acţiuni, se află în creştere cu 4,35%

Indicele BETPlus al bursei bucureştene urcă cu 4,27%, iar BET-FI, indicele celor cinci societăţi de investiţii financiare plus "Fondul Proprietatea", creşte cu 3,10%.

Astfel, indicele pan-european STOXX 600 a înregistrat un avans de 2,7%, în timp ce indicele FTSE al bursei de la Londra a deschis în creştere cu 2,8%.

Indicele CAC 40 al bursei din Paris a urcat cu 3,3%, iar indicele german DAX a înregistrat o apreciere de 3,8%.

Austria este prima ţară a Europei care a anunţat relaxarea măsurilor de carantină şi reluarea treptată a activităţii economice, în timp ce numărul zilnic de decese în Spania, Italia şi Franţa sunt în scădere.

Donald Trump, preşedintele SUA, a susţinut, luni, că se vede „lumina de la capătul tunelului”, după ce duminica, New York a înregistrat prima reducere a cazurilor de îmbolnăviri de la începutul crizei. Câştigurile de pe Wall Street au marcat, luni, cea de-a opta cea mai bună zi a indicelui S&P 500 de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial.

În ceea ce priveşte avansurile înregistrate de bursele europene, consultantul fiscal Adrian Benţa a declarat, pentru MEDIAFAX, că la nivel global, se resimte un optimist al oamenilor, care renunţă la panică, ceea ce oferă sentimentul că economia va reporni încetul cu încetul.

“Este vorba de faptul că şi Germania şi Austria au anunţat măsuri de relaxare a carantinei. În acelaşi timp, vedem că este o curbă descendentă a numărului de decese din Franţa şi Spania, ceea ce ne arată un optimism. Oamenii încep să fie optimişti, ceea ce este principalul aspect al vieţii. Oamenii încep să renunţe la panica aceasta generală, iar în momentul în care sunt optimişti, atunci sunt speranţe ca şi economia să îşi revină încetul cu încetul. Pe de altă parte, Franţa, Germania şi Spania au anunţat infuzii puternice de capital în economie, ceea ce denotă că oamenii înţeleg că pe lângă epidemia de coronavirus, o problemă socială gravă este o criză economică care poate afecta milioane de cetăţeni”, a explicat analistul.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici