Cabanele nerentabile ale Romsilva vor fi scoase la vânzare prin licitaţie publică

Cabanele Romsilva care aduc pierderi vor fi scoase la vânzare de către Ministerul Agriculturii, prin licitaţie publică, aşa cum s-a întâmplat şi în cazul fondurilor cinegetice, a declarat, marţi, ministrul de resort, Ilie Sârbu.

886 afișări
Imaginea articolului Cabanele nerentabile ale Romsilva vor fi scoase la vânzare prin licitaţie publică

Cabanele nerentabile ale Romsilva vor fi scoase la vânzare prin licitaţie publică (Imagine:Răzvan Anghelescu/Mediafax Foto)

"Aţi văzut astăzi procedura (prin care fondurile cinegetice au fost atribuite celor interesaţi, la licitaţii participând şi presa, n.r.). Cred că mai corect decât procedăm acum nu se poate. Licitaţia e publică, fiecare are informaţii şi va şti exact cum s-au dat, spre gestionare, fondurile de vânătoare din România care aparţin statului. Acesta e sensul şi aşa vom proceda şi în cazul cabanelor de vânătoare, cantoanelor şi clădirilor abandonate care produc pierderi în fiecare lună. Ce sens are să le mai ţinem? Vom scoate aceste imobile la licitaţie publică, iar dacă nu va fi nimeni să le cumpere vom vedea ce vom face cu ele", a afirmat Sârbu.

Contactat de MEDIAFAX, directorul general al Regiei Naţionale a Pădurilor (RNP) Romsilva, Florian Munteanu, a declarat că până în prezent RNP are 44 de clădiri care vor face obiectul vânzării, iar imobilele vor fi scoase la licitaţie pe 14 august.

"Pe lângă cele 44 de clădiri mai avem încă trei propuneri din ţară, două dintre acestea fiind centre de prelucrare a răchitei din Brăila, respectiv Soveja (judeţul Vrancea). Până vineri va fi definitivată lista cu imobilele care vor fi scoase la vânzare la licitaţia din 14 august. Înainte de această dată, pe 30 iulie, o să fie întâlnirea Consiliului de Administraţie, unde se va aproba dosar cu dosar şi valoarea clădirilor, ulterior urmând a fi postată pe site-ul Regiei lista finală", a spus Munteanu.

El a arătat că, prin licitaţie, se vor vinde doar clădirile, iar terenurile aferente se vor concesiona pe o perioadă de 49 de ani sau pe durata existenţei imobilelor.

Potrivit directorului general al RNP, Romsilva are în total peste 900 de clădiri.

"Este vorba despre clădiri administrative, de producţie, ateliere de împletituri, păstrăvării, cantoane sau cabane naţionalizate. Dintre acestea, 62 sunt incluse în circuitul turistic", a arătat Munteanu.

Ministerul Agriculturii organizează marţi şi miercuri licitaţii publice prin care va atribui celor interesaţi, în calitate de gestionari, 41 de fonduri cinegetice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici