Cabinetul discută soluţiile legislative pentru Sprijin pentru România

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat marţi seara că a discutat cu miniştrii responsabili despre pachetul de măsuri Sprijin pentru România şi că soluţiile legislative sunt în lucru.

234 afișări
Imaginea articolului Cabinetul discută soluţiile legislative pentru Sprijin pentru România

Cabinetul discută soluţiile legislative pentru Sprijin pentru România

„Punerea în aplicare a pachetului de măsuri <Sprijin pentru România>, pentru protejarea cetăţenilor şi economiei, este prioritară pentru Guvern. Am discutat cu miniştrii responsabili, iar soluţiile legislative sunt în lucru~, a spus premierul.

Acesta susţine că schema de ajutor de stat pentru stimularea investiţiilor cu impact major în economie, publicată marţi de Ministerul Finanţelor spre consultare publică, răspunde unei aşteptări foarte mari din partea mediului de afaceri.

„Beneficiile acestei soluţii incluse în <Sprijin pentru România> vor fi semnificative şi pentru sectoarele către care vor fi direcţionate finanţările: industria prelucrătoare, construcţii, HORECA, informaţii şi comunicaţii, sănătate şi asistenţă socială. O economie dinamică, bazată pe creştere sănătoasă, este în măsură să asigure locuri de muncă şi fonduri la buget pentru a susţine politici sociale şi servicii publice mai bune pentru cetăţeni”, a mai spus Nicolae Ciucă.

Ministerul Finanţelor a anunţat marţi că a elaborat actul normativ necesar îndeplinirii măsurilor guvernamentale din cadrul Programului Sprijin pentru România şi propune o serie de modificări schemei de ajutor de stat nr. 807/2014 dedicată stimulării investiţiilor cu impact major în economie. Scopul modificărilor este de a eficientiza direcţionarea fondurilor publice către sectoarele care vor genera proiecte de investiţii majore.

Totodată, prin modificările propuse, investiţiile mai mari de 1 milion de euro vor fi direcţionate către 92 domenii de activitate, precum: industria prelucrătoare, construcţii, HORECA, informaţii şi comunicaţii, sănătate şi asistenţă socială.

„Am continuat dialogul cu reprezentanţii mediului de afaceri din România şi am adaptat cerinţele schemei de ajutor de stat la nevoile prezentate. Se va menţine pragul iniţial de 1 milion de euro pentru investiţiile eligibile, pentru a finanţa cât mai multe investiţii şi pentru a asigura un grad cât mai mare de dezvoltare”, a subliniat dl Adrian Câciu, ministrul Finanţelor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici