Câciu, despre înjumătăţirea accizei la carburanţi: Propunerea a fost validată / Preţul benzinei şi motorinei ar putea scădea cu 1,2 lei

Ministrul de Finanţe, Adrian Câciu, anunţă că liderii coaliţiei de guvernare au fost de acord cu propunerea sa de înjumătăţire a accizei la combustibili: „Vom avea discuţii cu CE şi marile companii distribuitoare pentru ca preţurile la combustibil să fie reduse la un nivel suportabil”.

2637 afișări
Imaginea articolului Câciu, despre înjumătăţirea accizei la carburanţi: Propunerea a fost validată / Preţul benzinei şi motorinei ar putea scădea cu 1,2 lei

NEWS ALERT. Câciu, despre înjumătăţirea accizei la carburanţi: Propunerea a fost validată / Preţul benzinei şi motorinei ar putea scădea cu 1,2 lei

„Am propus liderilor coaliţiei soluţia scăderii temporare cu 50% a accizei la combustibil, măsura care ar reduce preţul la pompă imediat cu peste 1 leu. Propunerea a fost validată în şedinţa de azi (marţi-n.r.), astfel că, în perioada imediat următoare, vom avea discuţii cu Comisia Europeană şi marile companii distribuitoare de carburanţi pentru ca preţurile la combustibil să fie reduse la un nivel suportabil pentru toţi consumatorii, fie ei persoane fizice sau companii”, transmite pe Facebook Adrian Câciu.

El spune că social-democraţii au venit la guvernare să ia măsuri care să protejeze populaţia şi firmele româneşti de impactul crizei energetice.

„Acesta este doar una dintre deciziile care vor constitui pachetul major de soluţii ce au ca scop reducerea facturilor energetice şi calmarea puseului inflaţionist manifestat la acest început de an”, conchide Câciu.

„Eu am cerut ministrului de Finanţe o simulare - ce înseamnă acciza la carburanţi şi cât este componentă din preţ. S-a ajuns la 7 lei la motorină, mi se pare un preţ ca şi efect la scumpirea energiei. Cred că o intervenţie pe o perioadă limitată, înjumătăţirea, de exemplu, accizei ar avea şi un efect benefic asupra inflaţiei, fiindcă a doua mare problemă după scumpiri este inflaţia. Din simulările făcute de către domnul ministru ar scădea cu 1,2 lei preţul”, a explicat luni, la Palatul Parlamentului, Marcel Ciolacu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici