Călătorii gratuite cu trenul pentru studenţi şi reduceri de 50% pentru elevi, de la 1 februarie

Studenţii beneficiază de la 1 februarie de gratuitate la transportul feroviar intern, pentru trenurile Regio şi InterRegio, la clasa a doua, în timp ce elevii din învăţământul obligatoriu, profesional – inclusiv postliceal, liceal acreditat/autorizat beneficiază de tarif redus cu 50%, anunţă CFR.

9132 afișări
Imaginea articolului Călătorii gratuite cu trenul pentru studenţi şi reduceri de 50% pentru elevi, de la 1 februarie

Călătorii gratuite cu trenul pentru studenţi şi reduceri de 50% pentru elevi, de la 1 februarie

Potrivit CFR Călători, studenţii români şi străini înmatriculaţi la o formă de învăţământ cu frecvenţă – licenţă, master, doctorat - în instituţiile de învăţământ superior acreditate din România vor putea călători gratuit cu trenurile Regio şi InterRegio, la clasa a doua, pe tot parcursul anului calendaristic, indiferent de distanţă sau rută, iar abonamentele lunare gratuite cu număr nelimitat de călătorii se vor elibera pe distanţe de până la 300 de kilometri. Abonamentele pot fi procurate numai de la casele de bilete dotate cu sistem electronic de emitere.

Biletele gratuite pentru studenţi pot fi procurate de la casele de bilete sau de la personalul de tren în baza legitimaţiei de student pentru reducere sau gratuitate la transport, vizată pentru anul universitar 2016/2017 sau a adeverinţei eliberate de instituţia de învăţământ superior la care sunt înmatriculaţi şi a actului de identitate (carte de identitate sau paşaport). Aceste documente sunt necesare şi la verificarea călătoriei în tren, precizează CFR Călători.

De asemenea, elevii din învăţământul obligatoriu, profesional – inclusiv postliceal, liceal acreditat/autorizat beneficiază de tarif redus cu 50% pentru transportul feroviar intern la toate categoriile de trenuri (Regio şi InterRegio), clasa a doua, pe tot parcursul anului calendaristic.

În plus, elevii orfani, elevii cu cerinţe educaţionale speciale, precum şi cei pentru care s-a stabilit o măsură de protecţie specială, în condiţiile legii, sau tutelă beneficiază de gratuitate pentru transportul intern feroviar, pe tot parcursul anului calendaristic. Pentru aceştia se vor elibera gratuit legitimaţii de călătorie la toate categoriile de tren, clasa a doua, precum şi abonamente lunare gratuite la toate categoriile de tren, cu număr nelimitat de călătorii pe distanţe până la 300 de kilometri, clasa a doua, menţionează CFR Călători.

Eliberarea biletelor sau a abonamentelor lunare pentru elevi, cu tarife reduse cu 50% precum şi a biletelor sau a abonamentelor lunare pentru elevi gratuite se va face în baza carnetului de elev care va avea înscris pe prima filă codul numeric personal al elevului, respectiv în baza adeverinţei doveditoare pentru elevii claselor pregătitoare şi a certificatului de naştere în copie. În cazul celor care beneficiează de gratuitate se va menţiona pe carnet atestarea dreptului de acordare a gratuităţii.

„În situaţia renunţării la călătorie, elevii şi studenţii au obligaţia să solicite aplicarea vizei de neutilizare pe biletele cu reducere sau gratuitate conform reglementarilor CFR Călători, altfel călătoria este considerată ca fiind efectuată”, transmit reprezentanţii companiei.

Până la încheierea protocolului cu Ministerul Educaţiei Naţionale privind accesul la Registrul Matricol Unic, procurarea biletelor sau a abonamentelor pentru elevi sau studenţi se va putea efectua doar de la casele de bilete din staţiile şi agenţiile de voiaj CFR, cât şi de la personalul de tren.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici